Фармацевтичният лидер Sanofi откри едно от първите предприятия в света с изцяло

...
Фармацевтичният лидер Sanofi откри едно от първите предприятия в света с изцяло
Коментари Харесай

Sanofi откри първия си завод с изцяло дигитализирано производство на биотехнологични продукти

Фармацевтичният водач Sanofi откри едно от първите предприятия в света с напълно цифровизиран натоварен работен развой за произвеждане на биотехнологични артикули. Заводът се намира във Фреймингам, Масачузетс, като създадените в него биологични артикули ще са част от портфолиото на компанията в региона на редките заболявания, множествената склероза, онкологията и имунологията.

Той разполага с най-модерните технологии, които свързват индустриалния развой с научноизследователската стратегия на компанията.

Очаква се усъвършенстваният и напълно цифровизиран индустриален развой да разреши на Sanofi да реализира по-високи равнища на работливост, еластичност и експедитивност, като редуцира времето, от създаване на нови молекули в лабораториите до производството на медикаменти в завода. Това ще форсира стартирането на нови медикаменти на пазара и е извънредно значимо за пациентите, които се нуждаят от новаторските лечения.  

Откриването на новия цех е продължение на почналата промяна в индустриалната политика на Sanofi. Тя е фокусирана върху терапиите, основани на биологични субстанции. Увеличаването на биофармацевтичните индустриални мощности е основен приоритет за развиването на компанията и нейната научноизследователска стратегия. Заводът във Фреймингaм е първият по рода си, само че сходни цифрови трансформации стартират да се ползват и в други уреди на компанията в Торонто (Канада), Сузано (Бразилия), Уотърфорд (Ирландия), Систерон (Франция) и Гел (Белгия).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР